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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  14/01/2008
Data da última atualização:  14/02/2008
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  SANTOS, M. de O.; SASSAKI, R. P.; CHIARI, L.; RESENDE, R. M. S.; SOUZA, A. P. de.
Afiliação:  Melissa de Oliveira Santos, UNICAMP; Rodrigo Possidônio Sassaki, UNICAMP; Lucimara Chiari, CNPGC; Rosângela Maria Simeão Resende, CNPGC; Anete Pereira de Souza; UNICAMP.
Título:  Estimação da taxa de cruzamento de Stylosanthes capitata utilizando marcadores do tipo microssatélite.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE MELHORAMENTO DE FORRAGEIRAS, 2007, Campo Grande, MS. Palestras_resumos [do]... Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2007.
Páginas:  3 p.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Notas:  CNPGC.
Conteúdo:  O objetivo deste trabalho foi estimar a taxa de cruzamento de S. capitata, utilizando marcadores do tipo microssatélite.
Palavras-Chave:  Brasil; Campo Grande; Estilosanthes; Feed crops; Mato Grosso do Sul; Molecular markers.
Thesagro:  Biotecnologia; Germoplasma; Leguminosa Forrageira; Leguminosae; Marcador Molecular; Melhoramento Genético Vegetal; Planta Forrageira.
Thesaurus Nal:  biotechnology; Brazil; germplasm; plant breeding; Stylosanthes; Stylosanthes capitata.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC11671 - 1UMTPL - --CD 35SIM
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  31/12/2022
Data da última atualização:  13/01/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  COELHO, C. C. DE S.; MARTINEL, M.; FREITAS-SILVA, O.; CABRAL, L. M. C.
Afiliação:  CAROLINE CORRÊA DE SOUZA COELHO, UNIRIO; MARISTELLA MARTINEL, UNIMONTES; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA.
Título:  Influence of aqueous ozonation on physicochemical properties and incidence of phytopathogens in minimally processed strawberries.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Revista Agro@mbiente On-line, v. 16, 2022. p. 1-35.
DOI:  http://dx.doi.org/10.18227/1982-8470ragro.v16i0.7369
Idioma:  Português
Notas:  Influência da ozonização aquosa nas propriedades físico-químicas eincidência de fitopatógenos em morangos minimamente processados.
Conteúdo:  Minimally processed strawberries are perishable and susceptible to the development of pathogenic agents, making their post-harvest life limited. Thus, sanitization is a crucial step to ensure the quality of this produce. The objective was to evaluate the effect of treatment with ozone gas dissolved in water on the physicochemical properties and the incidence of pathogens in minimally processed strawberries stored under refrigeration. After minimal processing, ?Camino Real? strawberries were submitted to five different treatments: immersion in ozonated water (OW) at three different concentrations (0.2; 0.5; and 1.0 mg L-1) at 10 oC for 5 min; chlorine sanitization (Sumaveg®) in two steps, at 150 mg L-1 and 5 mg L-1, at 10 oC for 10 min. The control treatment corresponded to fruits without sanitation. After the treatments, the fruits were stored under refrigeration at 5 oC and 90% RH and evaluated for 12 days regarding postharvest quality (physical, physicochemical and biochemical), as well as the incidence of diseased fruits (%). The results showed that the sanitization of fruits with ozonized water, regardless of the concentration, favored the quality and health of strawberries during storage compared to fruits subjected to sanitization with chlorinated water and control fruits. Ozonated water treatment is an alternative to traditional sanitization with chlorine, maintaining the physicochemical quality of the minimally processed Camino Real strawberries stored under refriger... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Alterações qualitativas; Antimicrobial; Antimicrobiano; Armazenamento pós-colheita; Camino Real; Ozonização; Postharvest processing; Postharvest storage; Processamento pós-colheita; Qualitative changes.
Thesagro:  Fragaria spp; Segurança Alimentar.
Thesaurus NAL:  Food safety; Food technology; Fragaria; Ozonation.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15466 - 1UPCAP - DD
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